НачалоНовиниXiaomi подготвя нова версия на сгъваемия си смартфон Mi MIX Fold

Xiaomi подготвя нова версия на сгъваемия си смартфон Mi MIX Fold

2133
Написана от  nixanbal 07 октомври 2021
Xiaomi подготвя нова версия на сгъваемия си смартфон Mi MIX Fold

В края на март Xiaomi представи първия си смартфон със сгъваем дисплей, Mi MIX Fold. Устройството за мнозина сякаш остана незабелязано и логично - то не напусна родния си пазар в Китай. Сега обаче се говори, че се задава негов наследник и това е нов шанс да видим сгъваем смартфон от Xiaomi и в Европа. 

В китайската мрежа Weibo се говори, че Xiaomi подготвя втора версия на Mi MIX Fold, която обаче ще бъде сравнително лек ъпгрейд. Новото издание ще получи по-висока опреснителна честота за двата си дисплея - 90 Hz за сгъваемия и 120 Hz за външния. Припомням ви, че първият Fold на Xiaomi имаше едва 60 Hz опресняване на сгъваемия дисплей и 90 Hz на външния.

Наследникът също така щял да получи селфи камера под дисплея - вероятно на основния екран, който при първото издание всъщност не предлага никаква камера за видеоразговори и автопортрети. 

Другo нововъведениe щяло да бъде по-бързото зареждане, което се очаква да бъде 120 W спрямо и без друго бързото 67 W досега. Батерията ще бъде с капацитет 5000 mAh, твърди източникът.

Разбира се, не е сигурно, че новият MIX Fold на Xiaomi ще излезе извън Китай, но да се надяваме, че в близко бъдеще на световния пазар ще видим по-голямо разнообразие от сгъваеми телефони. 

Снимки от срещата ми с Xiaomi 12S Ultra - смартфонът с 1" сензор и логото на Leica

През юли Xiaomi представи нова серия флагман смартфони, начело на която постави модела Xiaomi 12S Ultra. Това е първият смартфон…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer