НачалоТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБXiaomi ще "бомбардира" пазара с нови смартфони в началото на 2022 г.

Xiaomi ще "бомбардира" пазара с нови смартфони в началото на 2022 г.

3639
Написана от  nixanbal

След началото с вчерашния епизод днес продължаваме поредицата обзорни видеа, в които обръщаме поглед назад към изминалите 12 месеца, за да разберем какви са били те за популярните на българския пазар смартфон компании. В тези разговори обсъждаме и какво предстои през 2022 г., а за Xiaomi тя изглежда ще бъде още по-динамична. Компанията планира да представи близо 15 нови смартфона само през първите 3 месеца.

Николай Нанков, кънтри мениджър на Xiaomi България, обяви в годишния обзор на nixanbal.com, че в края на 2021 г. са имали затруднения с призводството и доставките на смартфони, което им е коствало 70% пропуснати количества от обемите, които са могли да продадат в България. 

Като изненада на пазара у нас през 2021 г. Нанков отбеляза неочаквано бързото развитие на 5G мрежите, каквито успяха да стартират и трите оператора. Според него това е благоприятствало продажбите на техните смартфони, защото 75% от моделите са с 5G поддръжка. 

Най-продаваните в България продукти от категорията смартфони за Xiaomi през 2021 г. са били Xiaomi Redmi 9C и Redmi Note 10 Pro (на изображението долу), а в портфолиото от други смарт продукти - роботите прахосмукачки и гривните Mi Band, специално моделът 5. 

Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Николай Нанков направи и някои анонси за това, което предстои за Xiaomi през 2022 г., а и след това. Компанията ще "бомбардира" пазара с близо 15 нови модела смартфони само през първите три месеца на следващата година. Те ще бъдат разпределени в три серии и ще се появяват поетапно всеки месец. 

Любопитна е и информацията за плановете на китайската компания в сферата на автомобилите. Xiaomi изгражда собствен завод край Пекин, в който ще започне продукцията на автономни електромобили със своята марка в партньорство с Great Wall. Първият такъв електромобил ще бъде показан в първата половина на 2024 г., като целта е той да се предлага по целия свят и затова физическите магазини на Xiaomi навсякъде са достатъчно големи, за да могат да поберат и кола. 

Xiaomi електромобил

Нанков обяви, че след откриването на първия им магазин в България през 2021 г., сега се планират още такива в София, Пловдив, Бургас и Варна. 

Подробности гледайте във видеото по-горе, а скоро очаквайте и следващите епизоди с представители на останалите популярни смартфон брандове у нас. 

5 НЕЩА за Logitech MX Keys Mini

Преди време ви разказах за домашния си офис и периферията, която използвам. В нея основно място има отредено за клавиатурата…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer