НачалоНовиниXiaomi ще представи прототип на първия си електромобил през август

Xiaomi ще представи прототип на първия си електромобил през август

1465
Написана от  dessyteneva 18 юли 2022
Xiaomi ще представи прототип на първия си електромобил през август

Още през март на 2021 г. Xiaomi обяви, че сформира отделно бизнес звено, което ще се занимава с разработката на електрически превозни средства. Мениджърът за България на Xiaomi, Николай Нанков, обяви в годишния обзор на nixanbal.com, че първият електромобил под тяхната марка ще се появи през 2024 г., а сега излезе информация, че негов прототип може да видим още през август.

Според източника основателят на компанията Лей Джун прекарва голяма част от времето си в централата на Xiaomi Auto, за да наблюдава развитието на проекта, а след представянето на първия прототип ще бъдат проведени серия тестове, сред които и зимен такъв. Потвърждава се, че Xiaomi планира да стартира масовото производство на автомобила през 2024 година.

Още през март миналата година Xiaomi официално потвърди, че ще навлезе в бизнеса с електрически автомобили, като първоначално ще инвестира $1.5 милиарда, а след това ще добави още $10 милиарда за следващите десет години. През септември компанията регистрира и Xiaomi Auto Co. Ltd., а през ноември подписа споразумение за изграждане на централата и подразделението за научноизследователска и развойна дейност в Китай. В сградата ще работи екип от 1000 служители, а капацитетът ѝ за производство е 300 000 автомобила годишно.

Що се отнася до самия прототип, той е проектиран от HVST Automobile Design – същата компания, която създаде концептуалния Maven на WM Motor. Слуховете сочат още, че гигантът ще наеме пиар директор, за да започне рекламната кампания на първия си електромобил в следващите месеци.

Твъди се още, че Xiaomi ще представи автомобили в два сегмента, с поддръжка на различни стандарти на автономно шофиране и с цени между $22 230 до $29 640 и $29 640 и $44 460. Какви точно са плановете на китайския гигант обаче, ще стане ясно следващия месец.

Samsung Galaxy Watch 5 и Watch 5 Pro имат по-издръжливи батерии и защита от сапфир кристал

Заедно с двата си сгъваеми смартфона днес Samsung представи и новите си смарт часовници. Моделите Galaxy Watch 5 и Galaxy…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer