НачалоНовиниXiaomi вероятно подготвя конкурент на сгъваемия Galaxy Z Flip

Xiaomi вероятно подготвя конкурент на сгъваемия Galaxy Z Flip

691
Написана от  nixanbal 06 юни 2023
Xiaomi вероятно подготвя конкурент на сгъваемия Galaxy Z Flip

Xiaomi вече навлезе в категорията на смартфоните със сгъваеми дисплеи, но засега държи тези устройства само на родния си китайски пазар. Всички сгъваеми модели на Xiaomi до момента са с формфактор на книга и се разгъват в компактен таблет, но компанията изглежда планира да разчупи нещата. 

Xiaomi разработва смартфон със сгъваем дисплей, който ще бъде конкурент на Galaxy Z Flip на Samsung - т.е. ще има размери на стандартен телефон, който се сгъва на две, съобщава в социалната мрежа Weibo по-скоро надеждният източник Digital Chat Station. 

Според информацията устройството ще бъде "изключително тънко и леко".

Остава ни да се надяваме, че ако въпросният Flip модел на Xiaomi действително се появи, то той ще бъде пуснат на глобалния пазар, а не само в Китай. Такива смартфони вече имат редица компании, така че звучи съвсем логично и Xiaomi да обяви свое предложение, имайки предвид силните им позиции. 

Следващият голям сгъваем модел Xiaomi MIX Fold 3 се очаква до края на лятото, така че нищо чудно да видим и Flip заедно с него, както се случва с анонсите на Samsung. 

Apple Vision Pro - свръхтехнологичните очила, с които Apple иска да покори нови реалности

Apple представи днес на своята конференция за разработчици първите си очила за смесена реалност Apple Vision Pro. Това е най-напредналият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer