НачалоНовиниXiaomi забавя плановете за световна инвазия - не смогва на търсенето

Xiaomi забавя плановете за световна инвазия - не смогва на търсенето

4284
Написана от  nixanbal 27 ноември 2014
Xiaomi забавя плановете за световна инвазия - не смогва на търсенето

Xiaomi няма да успее да достигне до всички 10 нови пазара до края на годината, каквато заявка направи по-рано, пише Bloomberg. Причината е, че младата китайска компания не успява да задоволи търсенето и предпочита да забави хода.

През април Xiaomi бяха надъхани да завладеят нови 10 страни, но  сега се оказва, че ще успеят да пуснат устройствата си само в половината от тях. Информацията за забавянето идва по-малко от седмица след заявката на главния изпълнителен директор на компанията, че до 5-10 години Xiaomi може да стане най-големият производител на смартфони. 

Китайците нямат собствена фабрика за производство на смартфони и разчитат на Foxconn и Inventec, които изглежда не могат да задоволят интереса на феновете с достатъчно бройки. Проблеми има и при доставките до по-далечни дестинации като Бразилия например.

Така в близките години Xiaomi ще се фокусира върху Индия, споделя вицепрезидентът Хюго Бара, привлечен от Google през 2013 г. На индийския пазар от юли досега компанията е продала повече от половин милион от по-евтините си смартфони. 

5 важни подобрения в камерата на Samsung Galaxy S23 Ultra

Смартфоните от серията Galaxy S23 на Samsung дебютираха на 1 февруари и вече се предлагат на нашия пазар. Аз използвам…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer