НачалоНовиниXiaomi заменя MIUI с новата си платформа HyperOS

Xiaomi заменя MIUI с новата си платформа HyperOS

2073
Написана от  nixanbal 17 октомври 2023
Xiaomi заменя MIUI с новата си платформа HyperOS

Слуховете, че MIUI 14 ще бъде последната версия на използвания от Xiaomi потребителски интерфейс, се оказаха верни. Компанията току-що представи Xiaomi HyperOS - нова базираща се на Android платформа, която ще се използва от бъдещите ѝ смартфони и ще бъде връзката между тях и останалите AIoT устройства с марката. 

Xiaomi HyperOS е разработвана няколко години, като се базира на Android и собствено разработената система Vela. Целта на платформата е да свърже смартфоните на Xiaomi с цялата им екосистема от продукти.

Шефът на Xiaomi обяви и в социалната мрежа X, че Xiaomi HyperOS ще дебютира със серията смартфони Xiaomi 14. Тези устройства се очакват в края на месеца, но само в Китай. Все още не е ясно дали HyperOS ще се използва и от глобалните версии на продуктите Xiaomi или засега ще остане само за Китай, както е случаят с Huawei и тяхната HarmonyOS. Шефът на компанията отговаря на въпроса за глобалното разпространение с "очаквайте новини". 

На този етап нямаме скрийншоти или каквото и да било демо, което да покаже как ще изглежда платформата, така че остава да чакаме дебюта на Xiaomi 14.

Xiaomi 12T Pro дебютира с 200 МР камера и мощния Snapdragon 8+ Gen 1

Xiaomi представи днес новите си смартфон от висок клас в серията 12T, в която влизат Xiaomi 12T и Xiaomi 12T…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer