НачалоНовиниYettel пуска VoLTE в роуминг в пет европейски страни

Yettel пуска VoLTE в роуминг в пет европейски страни

1197
Написана от  nixanbal 07 юли 2023
Yettel пуска VoLTE в роуминг в пет европейски страни

Yettel обяви, че пуска услугата VoLTE в роуминг за своите клиенти, които пътуват в Европа. Тя е достъпна в пет страни, включително Гърция, която е била приоритет заради летните почивки там. 

От оператора приоритетно пускат услугата за пътуващите в Гърция, които там се свържат с мрежата на Cosmote. VoLTE в роуминг е налична и в мрежите на още 4 оператора – O2 в Чехия, Orange в Румъния, Elisa във Финландия и Естония.

Yettel обещава списъкът от поддържани оператори и държави да бъде разширяван постоянно. 

Съкращението VoLTE идва от "Voice over LTE" (“глас по LTE”), припомнят от оператора. С технологията разговорите се осъществяват чрез пренос на данни по 4G или 5G мрежа, което значително подобрява тяхното качество. Освен това VoLTE може да свързва обаждания до два пъти по-бързо, на което се дължи и незабавният сигнал свободно след набиране на потребител с телефон, поддържащ VoLTE. Другото важно предимство на технологията е, че потребителите могат да ползват мобилни данни на устройството си на висока скорост, докато провеждат разговор.

Още за VoLTE и ползването ѝ в роуминг от Yettel вижте в сайта им https://www.yettel.bg/bg/content/%D1%80%D0%BE%D1%83%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B3.

Флагманът Honor Magic6 Pro със 180 МР перископна камера идва в България

На събитие в Барселона днес Honor представи новия си премиум модел Honor Magic6 Pro за първи път и в Европа.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer