НачалоНовиниYettel стартира услуга за интерактивна телевизия

Yettel стартира услуга за интерактивна телевизия

2895
Написана от  nixanbal 06 април 2023
Yettel стартира услуга за интерактивна телевизия

На пресконференция в София Yettel днес официално обяви, че пуска нова телевизионна услуга в България. Yettel TV съчетава всички предимства на интерактивната телевизия и напомня стрийминг платформа. Телекомът стъпва върху иновативни технически решения, напълно нов за пазара потребителски интерфейс, ориентирана към съдържанието платформа с интуитивна навигация и забавление на различни устройства по всяко време и по избран от тях начин.

Yettel TV ще се предлага с два плана – TV Favorite, включващ 100+ канала, и TV Max с 200+ канала.

Всички потребители, които се възползват от услугата, могат да гледат на различни видове устройства – на всеки телевизор чрез Smart TV Box, лаптопи и компютри, избрани смартфони и таблети, докато са вкъщи, а скоро предстои и въвеждане на функционалности, които ще позволят гледане на определени модели смарт телевизори чрез приложение, както и в движение навън и дори в чужбина на територията на ЕС.

Yettel TV включва всички основни функции на интерактивната телевизия, като стартиране, пауза, пускане отначало, запис на съдържание и връщане назад до 7 дни, както и smart представяне на съдържание и страница с модерен дизайн с детайли за всяко предаване. Услугата включва канали с HD и 4K резолюция.

През първите няколко месеца от старта на Yettel TV платформата ще се предлага на всички настоящи и нови клиенти на домашен 5G интернет от Yettel. Комбинираната услуга от интерактивна телевизия Yettel TV и 5G фиксиран Интернет за дома ще бъде достъпна на цена от 1 лв. на месец за първите 6 месеца с договор за 2 години, а първите 1000 потребители ще получат специален All-in-one пакет, включващ всички допълнителни платени канали – Diema Extra, MaxSport Plus и пълния пакет HBO Full pack.

В близко бъдеще платформата ще бъде достъпна като самостоятелна услуга за всеки потребител, без значение от доставчика на интернет и вида на свързаността. 

Yettel TV

Yettel TV пристига със Smart TV Box, който се инсталира лесно, без кабели и нужда от домашно посещение на техници. Устройството има мощен процесор и Wi-Fi връзка и на практика превръща всеки телевизор с HDMI извод в смарт телевизор. Така потребителите не само получават интерактивна телевизия, но могат и да инсталират приложения на стрийминг услуги като HBO Max, YouTube, Spotify, Showtime. За клиентите, които разполагат със смарт телевизори, предстои да се въведе функционалност, която ще им позволи да гледат на избрани модели смарт телевизори директно през приложението Yettel TV, достъпно в Google App Store.

Потребителите свързват лесно и всякакви аксесоари като клавиатури и джойстици, с които играят любимите си игри. Управлението на телевизора и на Smart TV Box-a става с универсално Bluetooth дистанционно, което свети в тъмното. 5G свързаността е подсигурена от ново поколение рутери с лесен монтаж. Те работят с новия Wi-Fi 6 стандарт за достигане на максимална скорост от 300 Mbps при работа със смартфони, лаптопи и таблети от последно поколение с възможност за безжично и лесно свързване едновременно на до 128 устройства.

Интерактивната телевизия и безкабелният 5G интернет за дома идват и с услугата „Онлайн защита“ за целия период на договора, която дава сигурност при сърфиране със защита от разнообразни заплахи в мрежата. 

Първият електромобил на Xiaomi се появи предпремиерно и изглежда страхотно

Преди две години и половина Xiaomi обяви, че започва да работи по първия си електрически автомобил и че първоначалната инвестиция…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer