НачалоНовиниЗа първи път Xiaomi са на първо място по брой продадени смартфони в Европа

За първи път Xiaomi са на първо място по брой продадени смартфони в Европа

1430
Написана от  nixanbal 03 август 2021
За първи път Xiaomi са на първо място по брой продадени смартфони в Европа

С 67.1% ръст през пролетта Xiaomi са изпреварили Samsung и са на челна позиция по брой доставени смартфони в Европа за периода април-юни на 2021 г., сочат данни на Strategy Analytics. Китайската компания е постигнала 25.3% пазарен дял на континента оставяйки корейския производител на второ място с 24%. 

В Европа доставките на смартфони за второто тримесечие на 2021 г. са били 50.1 милиона, или с 14% повече спрямо същия период година по-рано, сочат данните на Strategy Analytics. Анализаторите смятат, че основен двигател за ръста са били възстановяващата се икономика, стабилният интерес от потребители с по-стари устройства, както и атрактивните цени на 5G смартфоните. 

Xiaomi са големият печеливш през отчетния период, като са доставили над 12.7 милиона смартфона (67.1% ръст), оставяйки Samsung зад себе си с 12 милиона доставки. Досегашният лидер е отчел 7% спад и въпреки успешната си Galaxy A серия с 5G модели, във високия клас конкуренцията на Apple е била прекалено силна, а в ниския - тази от китайските брандове, се казва в доклада.

Особен успех Xiaomi са имали в Русия, Украйна, Испания и Италия.

Xiaomi е №1 в Европа за Q2 на 2021 г.

На трета позиция с 9.6 млн. доставки и 19.2% дял са Apple, които отчитат силно тримесечие с 16% ръст. Четвърти са Oppo (5.6% дял), а пето място е било за Realme, които са имали пробив в Европа и са продали 2 млн. смартфона, за да постигнат 3.8% дял.  

Припомням ви, че световният пазар на смартфони изглежда по малко по-различен начин, като за същия период в глобален мащаб Samsung все още е лидер, макар и с малка преднина, а втори са Xiaomi, които за първи път изпревариха Apple.

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer