НачалоНовиниЗа първи път Xiaomi са на първо място по брой продадени смартфони в Европа

За първи път Xiaomi са на първо място по брой продадени смартфони в Европа

4077
Написана от  nixanbal 03 август 2021
За първи път Xiaomi са на първо място по брой продадени смартфони в Европа

С 67.1% ръст през пролетта Xiaomi са изпреварили Samsung и са на челна позиция по брой доставени смартфони в Европа за периода април-юни на 2021 г., сочат данни на Strategy Analytics. Китайската компания е постигнала 25.3% пазарен дял на континента оставяйки корейския производител на второ място с 24%. 

В Европа доставките на смартфони за второто тримесечие на 2021 г. са били 50.1 милиона, или с 14% повече спрямо същия период година по-рано, сочат данните на Strategy Analytics. Анализаторите смятат, че основен двигател за ръста са били възстановяващата се икономика, стабилният интерес от потребители с по-стари устройства, както и атрактивните цени на 5G смартфоните. 

Xiaomi са големият печеливш през отчетния период, като са доставили над 12.7 милиона смартфона (67.1% ръст), оставяйки Samsung зад себе си с 12 милиона доставки. Досегашният лидер е отчел 7% спад и въпреки успешната си Galaxy A серия с 5G модели, във високия клас конкуренцията на Apple е била прекалено силна, а в ниския - тази от китайските брандове, се казва в доклада.

Особен успех Xiaomi са имали в Русия, Украйна, Испания и Италия.

Xiaomi е №1 в Европа за Q2 на 2021 г.

На трета позиция с 9.6 млн. доставки и 19.2% дял са Apple, които отчитат силно тримесечие с 16% ръст. Четвърти са Oppo (5.6% дял), а пето място е било за Realme, които са имали пробив в Европа и са продали 2 млн. смартфона, за да постигнат 3.8% дял.  

Припомням ви, че световният пазар на смартфони изглежда по малко по-различен начин, като за същия период в глобален мащаб Samsung все още е лидер, макар и с малка преднина, а втори са Xiaomi, които за първи път изпревариха Apple.

iPhone 14 и по-големият iPhone 14 Plus имат подобрени камери, сателитна комуникация и стар процесор

Apple току-що представи новите си модели iPhone 14 и по-големия iPhone 14 Plus, който заменя mini версията при предишните серии.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer