НачалоНовиниЗарежете AI! iPhone най-после получава възможност за T9 набиране на номера

Зарежете AI! iPhone най-после получава възможност за T9 набиране на номера

1168
Написана от  nixanbal 11 юни 2024
Зарежете AI! iPhone най-после получава възможност за T9 набиране на номера

Apple Intelligence е много вълнуващ пакет нови екстри, но оставете всичко и чуйте това - 17 години след излизането на първия iPhone смартфоните на компанията най-после поддържат T9 набиране на номера! Ако сте iPhone потребител, идващ от Android - знаете каква болка е това, а за всички Android ползватели - те едва ли са се замисляли колко ценна е тази възможност. 

T9 идва от text on 9 keys, или "писане на 9 бутона". Чрез този метод можете да намирате контакт, като натискате цифри, но всъщност изписвате името му. Спомняте си телефоните с физически бутони от 1 до 0 - върху всяко копче имаше по 3-4 букви и само с тях пишехме SMS-и. 

Т9 набирането е нещо такова, като например за изписването на ИВАН трябва да натиснете (по веднъж) съответните виртуални бутони, където са буквите от името. Това означава, че натискате 4, 8, 2, 6. 

Функцията трябва да работи по сходен начин с тази при Android - просто отваряте клавиатурата на приложението Phone и набирате цифрите, съответстващи на буквите от името, което търсите и предварително е в контактите ви. И готово.  

Новата опция е част от iOS 18, която вече е достъпна в бета за тестове от разработчиците, а кога излиза за всички и кои модели iPhone ще я поддържат вижте в този материал - цък

 

Флагманът Honor Magic6 Pro със 180 МР перископна камера идва в България

На събитие в Барселона днес Honor представи новия си премиум модел Honor Magic6 Pro за първи път и в Европа.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer