НачалоНовиниЗащо сгъваем iPad mini не звучи като толкова добра идея

Защо сгъваем iPad mini не звучи като толкова добра идея

523
Написана от  nixanbal 27 декември 2022
Защо сгъваем iPad mini не звучи като толкова добра идея

През 2021 г. Apple представи изцяло променена версия на iPad mini, която изглежда ще продължи да бъде актуална и догодина. Според някои слухове компанията планира бъдещето на този модел да бъде под формата на сгъваемо устройство, но Минг-Чи Куо днес коментира, че това всъщност не е добра идея и не вярва да се случи. 

Концепцията на iPad mini е да бъде най-компактният таблет в портфолиото на Apple, така че екранът му да бъде сгъваем и той да се превръща в още по-удобен за носене модел звучи като логична идея. 

Някои слухове твърдят, че ще видим сгъваем iPad през 2025 г. и той ще замени настоящия модел mini. 

Минг-Чи Куо обаче не смята, че това е в плановете на Apple и припомня, че iPad mini всъщност е един от по-достъпните таблети на компанията, а сгъваемият дисплей значително би повишил цената му. Затова и подобна трансформация при този модел не е резонна, смята той. 

Анализаторът твърди, че Apple всъщност вече подготвя следващото издание на iPad mini, което трябва да се появи в края на 2023 г. или в първата половина на 2024 г. Това устройство няма да бъде със сгъваем екран. То ще бъде оборудвано с нов процесор, който ще бъде акцентът в ъпгрейда. 

Остава въпросът дали Apple все пак ще реши да предложи таблет със сгъваем дисплей, пък макар и той да не е заместител на mini. По-голям формат обаче означава още по-висока цена за самия дисплей, а таблетите iPad Pro вече достигат цени от няколко хиляди лева.

5 полезни идеи за новия ви Samsung Galaxy Watch5

Samsung Galaxy Watch5 е един от най-функционалните смарт часовници, които потребителите на Android смартфон биха могли да си купят в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer