НачалоНовиниЕто защо Microsoft вече не дава детайли за екстрите в новите версии на Windows Phone

Ето защо Microsoft вече не дава детайли за екстрите в новите версии на Windows Phone

2485
Написана от  nixanbal 17 юли 2012
Ето защо Microsoft вече не дава детайли за екстрите в новите версии на Windows Phone

При актуализациите на Windows Phone до момента Microsoft споделяше детайли около новите неща в ъпдейта, но това изглежда ще се промени. Всъщност компанията вече действа по нов план, според който разкрива съвсем бегли подробности от новите версии. Каква е причината? Според Microsoft - операторите.

За скромната информация при скорошните ъпдейти на платформата сайтът Windows Phone Italy е поискал официален коментар от Мicrosoft и от там са отговорили, че това се е наложило заради мобилните оператори. По-конкретно телекомите имат правото да нанасят промени по операционната система и дори да премахват нейни възможности - споделянето на интернета от мрежата им чрез Wi-Fi към други устройства, да речем.

Затова от Microsoft са решили да ограничат споделяната информация, за да не предизвикват недоволството на потребителите, в случай че оператор реши да ореже платформата им.

Да, звучи логично, но абсолютно неоправдано. Напротив, Microsoft трябва да дава ясна и пълна информация на потребителите си, които трябва да знаят какво представлява (пълната версия на) следващото издание Windows Phone. И ако някой оператор реши да се изхитри и поокастри разни екстри, клиентът трябва да има правото да знае това и съответно да смени доставчика или да предприеме каквото сметне за добре.

Какво мислите по темата вие?

5 НЕЩА за таблета Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G

В един идеален свят целият декември би бил свързан с дълги уикенди под одеялото, прекарани в гледане на сериали. Истината…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer