НачалоРевютаДругиРевю на Ford Focus

Ревю на Ford Focus

Впечатления от първите ми дни с новия Фокус

8800
Написана от  nixanbal
Ревю на Ford Focus

Гледали ли сте Transformers? В тези филми аутоботите, коли и други превозни средства, имат свойството да се превръщат в гигантски роботи, а докато са си просто коли... сякаш нещо живо е затворено под капака. От няколко дни карам новия Ford Focus и имам точно такова усещане за него и леко ми трепери под лъжичката, че всеки момент може да изскочи някой звяр. Не съм изперкал, но за човек, който слиза от алфа 145 и е свикнал да пали кола със завъртане на ключ, автомобил с повече технологии от смартфон му идва too much!

Ford_Focus_start_button_

Удоволствието да покарам тази кола дължа на MOTO-PFOHE, които ми я предоставиха за (продължителен) тест драйв. И въпреки че не разбирам почти нищичко от автомобили, смятам да ви разкажа в няколко поста за прекараните дни в компанията на Optimus Prime – не, този път не кръстих колата на чалга певица.

В този пост по-скоро ще ви покажа няколко снимки от интериора... Като абсолютен гийк се почувствах много гот още с първото качване в новия Focus – толкова много копчета! Само че се оказа, че може и без тях – отключваш го с хващане дръжката на вратата, има гласови команди за какво ли не, а паркирането колата си го може и сама. Последната щуротия обещавам да ви я покажа на видео.

Двузонов климатик, автопилот с поддържане на определена скорост, автоматично включващи се фарове (нощем) и чистачки (при дъжд) са някои от останалите екстри, но все още не съм успял да изпробвам всичко. Инересна е т.нар. Ford Auto-Start-Stop система, която автоматично спира двигателя при изключване от скорост на светофара и в мига, в който побутнете лоста за първа предавка, пали и потегля – казват, че пести гориво. И в този дух - официалните данни 6 на сто комбиниран разход, а аз обещавам рапорт по темата след няколко дни. Двигателят на автомобила, който аз тествам, е 1.6 л EcoBoost със 150 или 182 к.с. – сори, не запомних, но ще попитам. Конете са повечко дори от на моята Деси (точно така - алфата) и определено се усещат – ускорява зверски!

Ще кажете няма ли слаби места Optimus Prime a.k.a. новият Ford Focus? Има, разбира се, поне предполагам, както с всяко друго нещо на пазара. Но както казах и в началото – не съм гуру на тема автомобили и не мога да си позволя сравнения, а за изтъкване на недостатъци също нямам знания. Мога да споделя какво е усещането да караш подобен автомобил, а също и да ви разкажа за най-интересните неща, които предлага фокусът. Е, ако усетя, че седалката е неудобна, със сигурност ще си кажа!

Оставям ви със снимките по-долу, а вие очаквайте обещаното видео и още инфо идните дни...

Huawei представи в Европа смартфона nova 9 със 120 Hz OLED екран и 50 МР камера

На първото си присъствено глобално събитие от старта на ковид кризата насам току-що Huawei представи във Виена новия си смартфон…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer