НачалоНовиниСтив Джобс се оттегля от шефското място в Apple

Стив Джобс се оттегля от шефското място в Apple

3915
Написана от  nixanbal 25 август 2011

jobs hero20110329

Дългогодишният CEO на Apple Стив Джобс се оттегля от поста си, а на негово място бордът на директорите избра Тим Кук. Причината Джобс отбелязва сам - вече не може да изпълнява задълженията си пълноценно и е дошъл денят да слезе от шефския пост. Припомням ви, че шефът на Apple отдавна има здравословни проблеми.

В отворено писмо до Apple Стив Джобс посочва именно Тим Кук (на снимката долу) като най-подходящ негов наследник, а за себе си би желал да поеме единствено длъжността председател на борда на директорите в компанията. Бордът е уважил и двете желания.

Джобс напуска поста си с оптимизъм за Apple и пише, че най-светлите дни за компанията тепърва предстоят. А какво мислите вие? Дали конкуренцията няма да се възползва от момента и да успее да превземе част от пазарния дял на Apple?

apple-exec-tim-cook
Тим Кук е новият главен изпълнителен директор на Apple. Кук е служител на компанията вече 13 години, като досега е заемал поста Chief Operating Officer.

4K мониторът Samsung S27A800 и защо се спрях на него

Преди няколко седмици организирах в импровизираното си студио, в което снимам видео ревютата за nixanbal.com, малък кът за работа. Идеята…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer